Президентка Європарламенту – Раді: ЄС буде пліч-о-пліч з Україною на її шляху до членства

Четвер, 28 липня 2022, 18:04

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола у зверненні до Верховної Ради в четвер з нагоди Дня української державності запевнила, що на шляху Києва до членства в ЄС об’єднання буде надавати всю підтримку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Сьогоднішній день є символічним не лише для України та українців, а й для всієї Європи", – сказала Метсола у зверненні через відеозв’язок, маючи на увазі відзначення Дня державності України.

"Надання Україні статусу кандидата 23 червня підтверджує наше зобов’язання йти пліч-о-пліч до вашого повноправного членства в ЄС. Можливо, це непростий шлях, але Європейський парламент, ваш найсильніший захисник, поруч із вами, щоб допомогти вам на кожному кроці", – наголосила вона.

Нагадаємо, Роберта Метсола стала першою очільницею інституції ЄС, яка відвідала Україну після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Тоді президентка Європарламенту також виступала у Верховній Раді, після чого заявила, що Україна може розраховувати на підтримку Європарламенту на шляху отримання статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Як відомо, Україна та Молдова отримали статус кандидата на членство в Європейському Союзі за рішенням Європейської ради 23 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: