У Британії вперше в історії транслювали вирок убивці

відео
Четвер, 28 липня 2022, 20:52

У Центральному кримінальному суді Англії (Олд-Бейлі) в четвер уперше в історії Великої Британії в прямому етері транслювали оголошення вироку суду у справі про вбивство.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Під час засідання у четвер суддя Сара Мунро оголосила вирок у справі 25-річного Бена Олівера, якого визнали винним у вбивстві 74-річного дідуся. Оскільки в Олівера діагностований розлад аутистичного спектра і він визнав свою провину, йому присудили 10 років і вісім місяців ув’язнення.

Під час трансляції суддя Мунро дала детальне пояснення своєму рішенню – зокрема врахуванню пом’якшувальних обставин у справі.

Трансляція з зали суду стала можливою внаслідок реформи міністерства юстиції Британії, яка передбачає можливість для певного кола телеканалів прохати про дозвіл транслювати момент оголошення вироку в будь-якому королівському суді Англії та Уельсу.

Реформа була схвалена британським парламентом ще у 2020 році, але два роки її імплементація відкладалася. При цьому в Британії онлайн-трансляцію засідань першим дозволив Верховний суд Англії та Уельсу у 2010 році та апеляційні суди – у 2013-му.

Прихильники реформи вказують, що вона дозволить підвищити рівень прозорості ухвалення рішень, особливо в резонансних справах. Натомість опоненти вважають, що цей крок призведе до "американізації" судових слухань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.