У Румунії відбудуться міжнародні навчання військових водолазів

Четвер, 28 липня 2022, 21:38

Військово-морські сили Румунії з 1 по 5 серпня організовують у себе міжнародні навчання військових водолазів Eurasian Partnership MCM Dive 22.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Agerpres.

Міжнародні навчання відбудуться в прибережній території Румунії в акваторії Чорного моря та в порту Констанца. У них візьмуть участь 240 румунських військових і близько 60 військовослужбовців з Азербайджану, Болгарії, Грузії, Сполучених Штатів, Туреччини і Франції.

З боку військово-морських сил Румунії в навчаннях будуть задіяні мінний тральщик "Константин Балєску", морський земснаряд "Дімітрі Ніколеску", судно морської підтримки і втручання з водолазами "Грозавул", два портові буксири, п’ять швидкохідних човнів, військовий санітарний гелікоптер, а також підрозділ водолазів.

"Навчання EP MCM DIVE 22 сприяють зростанню рівня підготовки у сферах ведення боротьби із саморобними вибуховими пристроями і мінами, а також посиленню взаємосумісності сил країн-учасниць", – зазначається в пресрелізі ВМС Румунії.

Як повідомлялося, військові елітного американського підрозділу морських сил ("морські котики") та підрозділ Сил спеціальних операцій Хорватії провели спільні навчання поблизу хорватського острова Спліт в Адріатичному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.