США додали до санкційного списку двох громадян і чотири компанії з РФ

П'ятниця, 29 липня 2022, 18:51

Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США у п’ятницю розширило санкційний перелік, додавши до нього дві фізичні та чотири юридичні особи з Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

До санкційного списку потрапили громадянка РФ Наталія Бурлінова та пов'язаний з нею Центр підтримки та розвитку громадських ініціатив "Креативна дипломатія", а також Алєксандр Іонов та пов'язані з ним "Антиглобалістський рух Росії", ТОВ "Іонів Трансконтиненталь" та інформаційне агентство Stop-Imperialism.

Як писала газета "День", Наталія Бурлінова – випускниця Московського державного інституту міжнародних відносин. Свою кар’єру починала в "Рособоронекспорті" – єдиному в Росії контрольованому державою посереднику у сфері експорту та імпорту військових товарів, технологій та послуг. Бурлінова також працювала в "РИА Новости", зокрема в його бюро у Вашингтоні, та менеджером програми російського Фонду Горчакова.

Зазначимо, що проєкти Центру підтримки та розвитку громадських ініціатив "Креативна дипломатія" були особисто підтримані міністром закордонних справ Росії Сєргєєм Лавровим.

Тіна Канделакі й ексміністр оборони РФ більше не зможуть їздити до США

Що стосується Алєксандра Іонова, то він, згідно з профайлом російського видання "Медуза", прихильник "Антимайдану" і засновник "Антиглобалістського руху", що ставить за мету підтримку "країн і народів, які протистоять диктату однополярного світу і прагнуть запропонувати альтернативну порядок денний".

Розслідування InformNapalm довело причетність Іонова до "фабрики тролів", яка поширювала російську пропаганду в країнах Латинської Америки, зокрема Венесуелі. Крім того, він просував інтереси РФ у Сирії та організовував "міжнародні форуми" за участі бойовиків самопроголошеної "ДНР".

Нагадаємо, у червні Управління з контролю за іноземними активами США додало до санкційного переліку трьох громадян України, Росії та Швеції, двох із яких пов’язують із "Російським імперським рухом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.