У Німеччині злетів попит на далекі залізничні рейси через хаос з авіарухом

Неділя, 3 липня 2022, 15:07

У Німеччині другий місяць поспіль зростає пасажиропотік на залізниці через те, що все більше людей обирають таку альтернативу на тлі постійних проблем з авіарейсами. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

Попит на квитки на рейси ICE Sprinter всередині країни в останні два місяці зріс на 40%, а бронювання квитків на липень і серпень підтвердждують цю тенденцію. 

У Європі очікують перебоїв у русі авіатранспорту через технічні проблеми німецьких диспетчерів

Речник Deutsche Bahn у коментарі розповів виданню, що попит суттєво зріс на багатьох далеких рейсах, як з Берліна до Мюнхена чи з Франкфурта до Гамбурга. "Все більше людей користуються потягом замість літака для мандрівок всередині Німеччини", - зазначив він.  

Як пише Spiegel, непередбачуваність з авіарейсами у німецьких аеропортрах тільки зростає - тисячі рейсів різних перевізників скасували, люди нерідко не встигають на рейс через черги і мають проблеми з багажем. 

"Спрінтери" як швидкісний вид потягів ICE мають на маршруті менше зупинок, ніж звичайні ICE, і дозволяють досить швидко дістатися з одного кутка країни в інший. Так, дорога з Берліна до Мюнхена - близько 600 кілометрів - займає менше чотирьох годин. 

На думку журналістів, бум попиту на залізничні рейси далекого прямування можна напряму пов’язати з проблемами в аеропортах. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.