Прем’єр Іспанії закликав відмовитися від краваток з метою економії енергії

Субота, 30 липня 2022, 14:02

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес у п’ятницю попросив своїх міністрів, державних чиновників і працівників приватного сектору припинити носити краватки для більшої прохолоди у спеку і меншого використання кондиціонерів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Я хотів би, щоб ви всі зауважили, що я не ношу краватку. Це означає, що ми всі можемо економити з енергетичної точки зору ", - сказав Санчес.

Високі літні температури спричиняють навантаження на енергетичні системи Європи та викликають занепокоєння щодо перспектив регіональних заходів щодо економії газу на випадок подальшого скорочення постачання з Росії.

Санчес сказав, що наступного тижня його уряд запровадить надзвичайні заходи для підвищення ефективності та енергозбереження.

Наразі він сказав: "Я попросив міністрів, усіх державних службовців, і я хотів би попросити також приватний сектор, якщо вони ще цього не зробили, не носити краватку, коли це не потрібно, тому що цим ми будемо протистояти енергозбереженню, яке є таким важливим у нашій країні".

Як повідомлялося, низка німецьких міст вимикають прожектори на громадських пам’ятках, вимикають фонтани та встановлюють холодний душ у муніципальних басейнах і спортивних залах на тлі скорочення споживання енергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.