Посол України в Німеччині Мельник може стати заступником Кулеби – ЗМІ

Понеділок, 4 липня 2022, 18:30

Посол України в Німеччині Андрій Мельник може найближчим часом бути відкликаним до Києва і посісти посаду заступника міністра закордонних справ.

Про це в понеділок повідомило видання Bild з посиланням на джерела в Києві, передає "Європейська правда".

"Таку пропозицію міністерство (закордонних справ) зробило президенту України. У Києві Андрія Мельника дуже цінують за його роботу", – цитує видання неназване джерело в українському уряді.

Співрозмовник Bild додав, що українського посла можуть відкликати до осені, а цей крок не буде вважатися його відстороненням від роботи.

Причини відкликання Мельника видання не наводить, але зауважує, що він очолює дипломатичне представництво України в Німеччині вже вісім років, тоді як посли зазвичай повертаються з країни через чотири, щонайбільше шість років.

Україну закликали вступити до альянсу пам'яті про Голокост після слів посла в Німеччині

Також Bild нагадує нещодавній скандал, викликаний словами дипломата про Степана Бандеру та непричетність бандерівців до вбивства євреїв під час Другої світової війни.

В МЗС України після цього пояснили, що слова Мельника не є офіційною позицією Києва, а Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з польським візаві Збігнєвом Рау.

МЗС України відмовилося від коментарів Bild, сам Мельник не відповів на запит видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.