Конституційний суд Польщі міг узгоджувати свої рішення з урядом – ЗМІ

Вівторок, 5 липня 2022, 17:32

Листування членів Конституційного трибуналу Польщі з членами уряду, які були опубліковані деякими ЗМІ й Telegram-каналами, свідчать, що орган узгоджував окремі свої рішення із владою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Згідно з оприлюдненим листуванням, речник уряду Польщі Міхал Дворчик обговорював із головою Конституційного трибуналу Юлією Пшилембською ухвалення рішень у таких справах, як зміна механізму нарахування пенсій та інших державних виплат.

Стверджується, що Дворчик паралельно спілкувався з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і повідомляв йому про "ціну" бажаного рішення.

Сама Пшилембська заявила, що не обговорює рішення Конституційного трибуналу зі сторонніми особами: "Створення аргументів на основі неперевірених джерел має на меті дестабілізацію країни. Поведінка деяких журналістів абсурдна".

Як нагадує Euractiv, кілька місяців тому з’явилися неперевірені повідомлення про нібито злам електронної пошти Дворчика. Частина листування була оприлюднена в анонімних Telegram-каналах, через що у Польщі заговорили про причетність РФ до інциденту.

Як повідомлялося, раніше в Польщі натякнули, що готові на подальші компроміси щодо судової реформи для отримання коштів ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.