В Італії розпочався суд щодо обвалення мосту в Генуї через 4 роки після катастрофи

Четвер, 7 липня 2022, 12:37

В Італії почався судовий процес над 59 особами у справі про обвалення автомагістрального мосту в Генуї, в результаті якого загинули 43 людини.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Судовий процес відбувається в найбільшій залі суду Генуї, а надворі встановлено намет із відеоекранами, щоб розмістити ще сотні представників громадськості та журналістів, які хочуть бути присутніми. Ймовірно, процес триватиме більше року.

Автомобільний міст Моранді обвалився на піку сезону літніх відпусток 14 серпня 2018 року.

Прокурори склали список із 178 свідків, яких вони хочуть викликати, включаючи нинішнього генерального директора компанії Aspi, яка обслуговує міст, та двох колишніх міністрів інфраструктур.

Юридичні джерела повідомили, що багато адвокатів обвинувачених, які завжди заперечували всі звинувачення, заперечують висновки експертного звіту про причини обвалу, який збирався рік. Вони можуть просити суд скасувати звіт і скласти новий.

"Очікується, що судовий розгляд буде тривалим і складним", - сказала Егле Поссетті, представник комітету родичів жертв, яка втратила свою сестру, зятя та двох племінників під час обвалу.

Серед обвинувачених, генеральний директор Atlantia Джованні Кастеллуччі. Його звинувачують у створенні загрозі безпеці на дорогах і умисному невжитті запобіжних заходів для запобігання катастрофам. Кримінальний кодекс передбачає максимальне покарання у разі визнання винним у 15 років.

У документі щодо результатів розслідування катастрофи прокуратура заявила минулого року, що обвал був спровокований розривом несучих кабелів усередині дев’ятої опори мосту, які були з’їдені корозією за 51 рік існування споруди.

Наприкінці літа 2020 року на місці зруйнованого мосту відкрили новий

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: