У Румунії відремонтували колію, що полегшить експорт українського зерна

фото
Четвер, 7 липня 2022, 17:28

Міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну у четвер повідомив про завершення ремонту ділянки залізничної дороги, яка веде до дунайського порту Галац – через нього зокрема буде транспортуватися українське зерно.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зазначається, що ремонтні роботи почалися 6 червня і були завершені на місяць раніше встановленого крайнього терміну. Тепер український вантаж, який прибуває залізницею через Молдову, може рухатися одразу до Галаца без перевантаження на кордоні.

 
Фото: СоРін Гріндяну / Facebook

За словами Гріндяну, порт Галац має елеватори для зберігання до 25 тисяч тонн зерна, крім того, його можна буде одразу транспортувати на баржах до місця призначення.

Раніше колишній заступник глави МЗС України Дмитро Сенік розповідав, що в умовах морської блокади Росії Україна налагодила два канали експорту зерна – через Польщу та Румунію, а також веде переговори з державами Балтії.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна веде переговори з Туреччиною та ООН щодо експорту українського зерна морським шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.