Єврокомісія закликала операторів зв’язку зберігати пільговий роумінг для українців

Четвер, 7 липня 2022, 19:47

Єврокомісія закликала операторів зв’язку піти назустріч українцям, які виїхали до Європи через війну, та надалі зберігати для них можливість телефонувати додому з безкоштовним або пільговим роумінгом. 

Як пише "Європейська правда", відповідну заяву опублікували 7 липня. 

"Дуже важливо, щоб українці мали доступну можливість підтримувати зв’язок з рідними й друзями. Тому Єврокомісія закликає європейських та українських операторів продовжити угоду, яка дозволяла українським біженцям протягом трьох місяців користуватися роумінгом безкоштовно або з пільговими тарифами", - йдеться у ній. 

Термін дії домовленості, підписаної 8 квітня на три місяці, завершиться у п’ятницю. До неї приєдналися 38 операторів - європейські та усі українські. 

"Згідно з оцінкою органу європейських регуляторів з електронних комунікацій (BEREC), угода між операторами виявилася дуже успішною. Це дає підстави продовжувати її і Єврокомісія закликає операторів зберігати свої зобов’язання", - зазначають у тексті. 

У ЄК зазначають, що, окрім пільгових умов дзвінків в Україну, європейські оператори забезпечили 2,5 млн SIM-карток для українців, які виїхали з країни, та встановили багато спеціальних точок WiFi у центрах проживання та на пунктах перетину кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.