Експрем’єра Ірландії не будуть судити за передачу конфіденційного медичного документа

Четвер, 7 липня 2022, 22:45

Прокуратура Ірландії відмовилася висувати обвинувачення колишньому прем’єр-міністру Ірландії Лео Варадкару, якого підозрювали в переданні конфіденційного документа з однієї медичної організації іншій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Irish Times.

Розслідування стосується інциденту у 2019 році, коли Варадкар, який тоді очолював ірландський уряд, передав копію проєкту контракту на надання лікарських послуг, погодженого з Ірландською медичною асоціацією, своєму другу – главі вже неіснуючої Національної асоціації лікарів-терапевтів.

У жовтні 2020 року про це вперше стало відомо у ЗМІ, після чого Варадкару довелося виправдовуватися за свій вчинок. Він підтвердив, що справді передавав документ знайомому, визнав, що ухвалив "помилкове судження", але назвав розслідування проти нього "політично вмотивованим".

"Я завжди стверджував, що звинувачення, висунуті проти мене, є неправдивими. Я радий завершенню цього дуже ретельного розслідування", – прокоментував Варадкар.

Відповідно до умов коаліційної угоди, укладеної ірландськими "Фіанна Файл", "Фіне Гейл" і "Зеленими" у 2020 році, Варадкар у середині грудня 2022 року знову повернеться на посаду прем’єра, яку нині обіймає Міхал Мартін.

Зазначимо, що Варадкар має медичну освіту, до політичної кар'єри працював лікарем і під час пандемії коронавірусу навіть на деякий час повернувся до медичної практики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.