В РФ заборонили британським дипломатам відвідувати Раду Федерації, куди ті й так не ходили

П'ятниця, 8 липня 2022, 10:23

Регламентний комітет Ради Федерації вирішив заборонити відвідування будівлі верхньої палати російського парламенту послу Британії Деборі Броннерт та іншим британським дипломатам.

Про це оголосив голова комітету В'ячеслав Тимченко на його засіданні у п'ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "Интерфакс".

"Заслухавши інформацію голів комітетів Тимченка та Карасіна про рішення керівництва парламенту Британії обмежити доступ офіційним представникам РФ у Великій Британії до будівлі парламенту Великої Британії, комітет Ради Федерації з регламенту як захід у відповідь вирішив відмовити у можливості відвідування будівлі Ради Федерації послу Великої Британії в РФ та іншим дипломатичним співробітникам посольства", - Тимченко.

За його словами, комітет має офіційно підтверджену інформацію про обмеження можливості російському послу Андрію Келіну і співробітникам посольства у Великій Британії відвідувати будівлю парламенту. 

"У цій ситуації ми не можемо залишатися безмовними", - заявив Тимченко.

При цьому на запитання одного із сенаторів, як часто останнім часом співробітники дипмісії Британії відвідували Раду Федерації, глава комітету з міжнародних справ Григорій Карасін відповів: "Вони не відвідували її взагалі, останніми роками принаймні".

Британія офіційно закрила послу РФ доступ до парламентських будівель у середині червня.

Британія також відмовила в наданні віз російській делегації, яка мала взяти участь у липневій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в місті Бірмінгем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.