Нідерландська KLM скоротить сотні авіарейсів через брак персоналу

П'ятниця, 8 липня 2022, 13:42

Нідерландська авіакомпанія KLM заявила, що змушена скасувати до 20 щоденних рейсів на європейських напрямках до кінця серпня через брак персоналу.

Про це йдеться у заяві компанії у п’ятницю, повідомляє "Європейська правда".

KLM та аеропорт Схіпхол, який є базою KLM, не можуть заповнити тисячі вакансій після пандемії коронавірусу. Аеропорт Схіпхол попросив авіакомпанії скоротити потік пасажирів, щоб зменшити тиск.

Німеччина прискорить найм іноземних працівників для полегшення хаосу в аеропортах

"Робоче навантаження в аеропорту невблаганне, оскільки Схіпхол і KLM стикаються з нестачею персоналу. Заходи, прийняті KLM, спрямовані на відновлення операційної стабільності, тим самим знижуючи навантаження на персонал у Схіпхолі та KLM. До 28 серпня ми скасовуємо від 10 до 20 рейсів на європейські напрямки щодня", - йдеться у заяві компанії.

Лише два тижні тому KLM заявила, що більшість пасажирів із придбаними квитками не зіткнеться зі змінами маршруту через ситуацію в аеропорту. У той час було сказано, що лише обмежена кількість скасувань відбудеться протягом періоду відпусток.

KLM заявила, що своєчасно проінформує пасажирів і перебронює їхні квитки на інший рейс. 

"У більшості випадків цей рейс відправлятиметься в той самий день або якомога ближче до початкового бронювання. Пасажирам не потрібно зв’язуватися з KLM, але вони будуть проінформовані KLM або їхнім турагентом", - заявила компанія.

Як повідомлялося, Франкфуртський аеропорт, найбільш завантажений авіатранспортний вузол Німеччини, зіткнеться зі збоями в роботі у найближчі місяці через катастрофічну нестачу персоналу.

Також у Німеччині другий місяць поспіль зростає пасажиропотік на залізниці через те, що все більше людей обирають таку альтернативу на тлі постійних проблем з авіарейсами. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.