Сотні пожежників борються з масштабною пожежею біля Лісабона

Понеділок, 1 серпня 2022, 09:18

У Португалії сотні пожежників беруть участь у гасінні пожежі, яка спалахнула в неділю в муніципалітеті поблизу столиці Лісабона.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

За підтримки пожежних літаків і 123 машин понад 400 пожежників були доставлені в район пожежі, яка спалахнула в гірському районі муніципалітету Мафра близько 15:00 за місцевим часом у неділю.

Величезна хмара чорного диму здійнялася над містом Венда-ду-Піньєйру в Мафрі, через вогонь влада змусила заблокувати кілька доріг і евакуювати будинок престарілих. Багато місцевих жителів зі страху покинули свої домівки.

За словами очевидця, дим від пожежі можна побачити з центру Лісабона, приблизно за 33 км на південь.

 

В понеділок вранці португальські ЗМІ повідомили, що пожежа в Мафрі все ще триває. За словами пожежників,  попереду у них багато годин роботи, щоб ліквідувати вогонь.

Інші пожежі вирували в інших місцях Португалії, зокрема в центральному муніципалітеті Оурем, де два тижні тому вогонь знищив тисячі гектарів. По всій країні було мобілізовано понад 1000 пожежників.

Як і інші європейські країни, останніми тижнями Португалія пережила хвилю спеки, коли температура в різних частинах країни перевищувала 40 градусів Цельсія. Після послаблення спеки температура знову підвищується.

Метеорологічне агентство IPMA повідомило, що в трьох районах на півночі Португалії в понеділок буде оголошено "червоне попередження" через сильну спеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.