Посол США прокоментувала вихід з Одеси першого зерновоза

Понеділок, 1 серпня 2022, 12:23

Посол США в Україні привітала відправлення з Одеси першого судна з кукурудзою за Стамбульськими домовленостями, але нагадала, що Росія має припинити свою загарбницьку війну.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"Ми вітаємо відправлення з українських чорноморських портів першого судна з початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого. Світ буде стежити за продовженням впровадження цієї домовленості, щоб забезпечувати продовольством людей по всьому світу мільйонами тонн зерна, яке заблоковане в Україні", - йдеться у заяві посольства. 

"Це позитивні новини, але Росія має припинити наступ на українців, їхні сільськогосподарські землі та українську інфраструктуру… включно з безперервними обстрілами Миколаєва", - окремо заявила посол Бріджит Брінк, нагадавши, що Україну називають житницею Європи.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав вихід першого корабля "днем полегшення для світу".

Нагадаємо, після 9 ранку міністр інфраструктури України повідомив, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис тонн української кукурудзи.

Детальніше про підписані у Стамбулі домовленості щодо зерна - у новому відео "ЄвроПравди", а також у статті: Стамбул як "Мінськ": що отримає Росія від Заходу у "зерновій угоді" та поза нею.

Читайте також: Хлібне місце: яку роль обрала Туреччина у "зерновій угоді" та чому закриває очі на дії РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.