Німеччина відновить роботу першої резервної вугільної електростанції

Понеділок, 1 серпня 2022, 15:46

Німеччина найближчим часом перезапустить роботу резервної вугільної електростанції Мерум у Нижній Саксонії. 

Про це йдеться у публікації DW, пише "Європейська правда".

Це буде перша резервна вугільна електростанція, яку запустять через загрозу енергетичної кризи.

З 14 липня в Німеччині знову дозволено вводити в експлуатацію вугільні та мазутні електростанції з так званої резервної енергосистеми. 

Рішення перезапустити їх є тимчасовим і прийняте з метою економії природного газу. 

Продавати електроенергію з резервних електростанцій, що працюють на викопному паливі, можна буде до кінця квітня 2023 року.

Шольц обіцяє, що підвищене використання вугілля і нафти буде тимчасовим

Їхній тимчасовий запуск становить економічний інтерес для операторів електростанцій, оскільки оптові ціни на електроенергію нині високі, водночас кам'яного вугілля на світовому ринку достатньо.

За даними Федерального агентства з мереж, Мерум - поки що єдина станція на кам'яному вугіллі, зареєстрована для перезапуску. 

У червні на основі природного газу в Німеччині вироблялося 11,2% електроенергії.

16 липня канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що через брак російського газу  Німеччина планує відновити роботу 16 неактивних електростанцій на вугіллі та нафті, а також продовжить строк експлуатації ще 11 на викопному паливі.

Як повідомлялося, Німеччина повернула належні темпи накопичення природного газу, але навряд чи зможе вийти на планові об’єми запасів на 1 листопада.

Тим часом Європейська комісія запропонувала новий законодавчий інструмент і план скорочення попиту на газ, щоб скоротити використання газу в Європі на 15% до наступної весни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.