Прикордонники Фінляндії не пустили двох росіян, які їздили в "шенген" за фальшивими документами

Понеділок, 1 серпня 2022, 19:03

Прикордонна служба Фінляндії минулого тижня виявила двох громадян Росії, які користувалися підробленими документами, щоб безперешкодно в’їжджати в Шенгенську зону.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на зведення Прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії.

У четвер до фінського кордону прибув чоловік з РФ, який мав при собі французьку ID-картку. Росіянин розповів, що потрапив до Шенгенської зони у жовтні 2021 року, встиг пожити у Франції, Німеччині та Швеції.

Чоловік зізнався, що французьке посвідчення особи, яке відрізнялося від оригінального документа, він отримав у результаті фіктивного шлюбу. Це коштувало йому 1500 євро.

У суботу один із прикордонників звернув увагу на велику кількість штампів у паспорті росіянки. Перевірка показала, що в неї було загалом 16 сумнівних позначок про перетин кордону, вісім з яких – із країн Шенгенської зони.

Посол України у Фінляндії пропонує відмовляти у візах росіянам, що підтримують війну

З’ясувалося, що так росіянка хотіла приховати реальну тривалість перебування в Шенгенській зоні. Крім того, прикордонники запідозрили, що індонезійська віза мандрівниці також була підробленою.

Загалом Прикордонна служба Фінляндії за минулий тиждень виписала 34 штрафи, більшість із яких були пов'язані з незначними порушеннями – у тих, хто перетинає кордон, знаходили заборонені до провезення зброю або пристрої.

Як повідомлялося, голови парламентських фракцій правлячих партій Фінляндії готові обмежити видачу туристичних віз росіянам. При цьому вони зазначили, що можливі обмеження не повинні стосуватися дисидентів і тих, у кого у Фінляндії є родичі.

Нагадаємо, Європейська комісія стверджує, що не може ухвалити рішення про обмеження видачі шенгенських віз громадянам Росії, оскільки санкційний режим спрямований саме на російську владу та еліту, але такі заходи можуть вживати самостійно держави-члени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: