Британські журналісти реагують на санкції РФ проти себе: одні здивовані, інші – пишаються

Понеділок, 1 серпня 2022, 20:11

Деякі британські журналісти, які потрапили до санкційного переліку Росії через "недружні дії" Лондона, відреагували на введення обмежень проти себе.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, редактор британської газети The Telegraph з європейських питань Джеймс Крисп висловив здивування тим, що Росія ввела проти нього санкції.

"Здивований, що опинився в переліку осіб, яким заборонений в’їзд у Росію. Я пів року викладав англійську в Москві, коли мені було 18. Мені сподобалось. Приїхав якраз тоді, коли Путін змінив Єльцина. Минуло 22 роки, а він досі на посаді!" – написав Криск у Twitter.

Пізніше редактор додав, що "завжди приємно, що тебе читали", і перефразував Оскара Вайлда: "Єдина гірша річ, ніж потрапляння під санкції – це непотрапляння під санкції".

Відреагував на санкції Росії проти себе й інший британський журналіст – працівник ВВС Г’ю Едвардс, який працює в Уельсі: "Г’ю, нас забанили! Кремль мене обрав".

А продюсер ITV Роберт Пестон подякував Путіну за те, що на сайті МЗС Росії вказане його повне ім'я – Роберт Джеймс Кеннет Пестон.

Нагадаємо, в понеділок міністерство закордонних справ Росії в понеділок анонсувало нові заходи у відповідь на санкції Великої Британії у зв’язку з агресією проти України – закрило в’їзд 39 британським політикам, бізнесменам і журналістам.

У квітні депутат парламенту Великої Британії від Консервативної партії Лі Андерсон звернувся до посла Росії із проханням внести його прізвище до списку санкцій Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.