Біля берегів Греції потонув човен з мігрантами, десятки зниклих безвісти

Середа, 10 серпня 2022, 10:59

Десятки мігрантів зникли безвісти із затонулого човна після того, як берегова охорона Греції врятувала 29 пасажирів з нього в Егейському морі в середу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

За словами представника берегової охорони, врятовані мігранти повідомили, що їхній човен вирушив з Анталії до Італії з 60-80 людьми на борту.

Він перекинувся і затонув біля острова Карпатос у південній частині Егейського моря, сказав речник берегової охорони Нікос Коккалас. Пошуково-рятувальна операція почалася рано вранці під час сильного вітру, додав він.

Серед врятованих мігрантів - афганці, іранці та іракці, повідомив інший представник берегової охорони на умовах анонімності.

Греція була на передовій європейської міграційної кризи в 2015 і 2016 роках, коли мільйон біженців, які тікали від війни та бідності в Сирії, Іраку та Афганістані, прибули до країни, в основному через Туреччину.

Відтоді кількість мігрантів різко скоротилася. Але влада Греції каже, що нещодавно різко збільшилася кількість спроб проникнути через острови країни та сухопутний кордон з Туреччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: