Військових Польщі почали навчати на американських танках Abrams

Середа, 10 серпня 2022, 17:51

У Військовому навчальному центрі Сухопутних військ у Познані почалися тренування польських солдатів на танках Abrams – їх Варшава закупила для поповнення своїх запасів після передачі радянської техніки Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Польща планує купити південнокорейські літаки й танки

В Оперативному центрі Міноборони Польщі повідомили, що під час навчань, які здійснює американська сторона в межах так званої Академії Абрамс, до кінця року навчання пройде півтори сотні військових.

Таким вишколом охоплять технічний персонал, інструкторів та екіпажі, які потім будуть керувати танками.

У квітні міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав контракт на закупівлю 250 американських танків M1A2 Abrams обсягом 20 млрд злотих (понад 4 млрд євро), що є найбільшим контрактом на закупівлю озброєння для польської армії.

У липні Блащак підтвердив, що танки Abrams, на яких навчатимуться солдати Війська Польського, вже перебувають в Польщі, і незабаром розпочнуть навчання солдати Залізної 18-ї механізованої дивізії. Тоді ж стало відомо, що Варшава придбає додаткові 116 танків Abrams.

Версія M1A2 Abrams SEPv3 має характеристики, ідентичні техніці, яку використовують збройні сили США. Танки оснащені найсучаснішими системами зв'язку, позиціонування техніки та управління боєм, що дозволяє візуалізувати бойову обстановку для всіх користувачів цих танків на різних рівнях командування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.