РФ звинуватила Латвію в русофобії і прославленні нацизму після визнання Росії спонсором тероризму

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:23

Міністерство закордонних справ Росії у своїй офіційній заяві назвало рішення Сейму Латвії про визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму із закликом припинити видачу туристичних віз росіянам проявом русофобії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Російське міністерство оприлюднило цілий список безпідставних звинувачень на адресу Латвії, заявляючи, що влада балтійської країни "відкрито прославляє нацизм, потурає помічникам нацистів, заохочує відправку власних громадян як найманців в Україну, де ті борються у складі підконтрольних Києву неонацистських формувань".

Крім того, РФ вирішила покритикувати Латію за погану протидію фінансуванню тероризму та відмиванню грошей.

"Латвійські парламентарі мають припинити займатися провокаціями та згадати, обранцями якого народу вони є, сфокусувавшись насамперед на інтересах своєї країни та своїх громадян", - йдеться у заяві міністерства РФ.

Як повідомлялося, в четвер парламент Латвії затвердив заяву щодо цілеспрямованих військових атак Росії проти мирного населення в Україні, визнавши насильство Росії проти цивільних тероризмом, а Росію - державою-спонсором тероризму.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба подякував латвійському Сейму і його членам за визнання Росії державою-спонсором тероризму і закликав інші країни наслідувати приклад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.