Рада до кінця року має намір ухвалити більшість законопроєктів, необхідних для вступу в ЄС

П'ятниця, 12 серпня 2022, 12:16

Більшість законопроєктів, необхідних Україні для вступу до Європейського Союзу, Верховна рада має намір ухвалити до кінця 2022 року.

Про це заявив спікер українського парламенту Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону в п'ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми розраховуємо на відкриття переговорів щодо членства в ЄС. Це означає відкриття переговорів щодо кожної з 35 глав... законодавства ЄС – це енергетика, громадське здоров'я, сільське господарство, соціальна політика, фінанси, екологія… Відповідно, кожна з 35 переговорних глав має бути виконана і закрита Україною… Ми напрацювали перелік пріоритетних законопроєктів у сфері євроінтеграції і маємо намір більшу частину з них схвалити вже до кінця поточного року", - сказав Стефанчук.

Він зазначив, що для України важлива не лише швидкість ухвалення законопроєктів, а і їхня якість.

На початку серпня Стефанчук заявляв, що Верховна рада планує найближчим часом внести до плану розгляду законопроєкти щодо виконання рекомендацій Європейської комісії з надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Як відомо, для початку переговорів про вступ України необхідно, щоб Єврокомісія ухвалила позитивний звіт щодо України вже до кінця цього року в рамках процедури оцінювання країн-кандидатів. 

У звіті Єврокомісія розгляне прогрес, якого досягла Україна за сімома ключовими питаннями, які визначив ЄС, надаючи статус кандидата

Керівник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас зазначив, що призначенням глави САП Україна виконала одну з рекомендацій Єврокомісії.

Читайте також: План євроінтеграції: коли можливий вступ України до ЄС та як його досягти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.