Голова військової розвідки Британії не чекає істотних зрушень на півдні України в найближчі місяці

Субота, 13 серпня 2022, 10:03

Керівник військової розвідки Британії Джим Гокенгалл не очікує, що цього року Україна чи Росія отримають якісь значні військові здобутки.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю BBC.

"Нам слід остерігатися мислити бінарними категоріями - що люди виграють або програють - або думати, що все застопорилося", - сказав Гокенгалл.

Росія, за його словами, явно намагається згенерувати більше сил після значних втрат.

Їй також доводиться передислокувати частину своїх військ із Донбасу на південь, де, за його словами, вона зазнає значного тиску з боку українських сил у Херсоні та навколо нього.

Але генерал Гокенгалл все ще каже, що нереалістично очікувати вирішального зрушення на півдні в найближчі місяці.

За його словами, він розуміє бажання України повернути собі територію, але додає, що, хоча будуть контратаки та контрнаступи, він не вірить, що жодна зі сторін цього року вдасться до рішучих дій.

Генерал розраховує на тривалий конфлікт.

Гокенгалл зазначив також, що сила західної єдності та український опір перевершили очікування. Так само, як і невдачі російської армії, чиє командування, контроль і логістика були "поганими", припускає він. Росіяйська армія також постраждала від політичного втручання, від стратегічного до тактичного рівня, додав він.

Між російським політичним і військовим класом бракує довіри, і генерал Гокенгалл каже, що він здивований тим, що Москва зазнала всіх цих проблем одночасно.

Як повідомлялося, британська розвідка вважає, що з огляду на обмежений ланцюг поставок, розмір запасів, які створила російська армія, буде ключовим для її витривалості на правому березі Дніпра в Херсонській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.