Шотландія першою у світі забезпечила безкоштовну видачу жінкам засобів гігієни

Понеділок, 15 серпня 2022, 10:46

У Шотландії 15 серпня набув чинності закон про безкоштовний доступ до предметів гігієни для всіх жінок, які їх потребують.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Шотландія стала першою нацією у світі, яка пішла на такий крок, щоб боротися з бідністю у цій сфері.

Законопроєкт був затверджений у травні 2020 року. Він робить тампони і гігієнічні прокладки доступними в певних громадських місцях, таких як громадські центри, молодіжні клуби та аптеки. 

Кожна з місцевих рад Шотландії сама вирішує, які саме заходи запроваджувати, але вони мають юридичне зобов’язання надавати всім жінкам, які цього потребують, легкий доступ до низки гігієнічних товарів.

Шотландський уряд у 2018 році став першим у світі, що забезпечив безкоштовні санітарно-гігієнічні товари в школах, коледжах і університетах.

Шотландська влада переконана, що доступ до безкоштовних продуктів є фундаментальним для рівності та гідності і усуває фінансові перешкоди для доступу до них.

Згідно з опитуванням, проведеним дитячим благодійним товариством Plan International в 2017 році, близько 10% дівчаток у Великій Британії не можуть дозволити собі предмети гігієни, в результаті чого учасники кампанії попереджають, що багато дівчаток пропускають заняття.

Нагадаємо, у липні Шотландія призупинила програму підтримки українських біженців на три місяці через брак відповідного житла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.