Глава МВС Латвії пропонує перевіряти знання державної мови у отримувачів посвідок на проживання

Вівторок, 16 серпня 2022, 11:32

Міністр внутрішніх справ Латвії Крістапс Еклонс ініціює вимогу до отримувачів постійних посвідок на проживання проходити перевірку знання державної мови.

Про це пише видання Delfi, повідомляє "Європейська правда".

Еклонс очікує, що партнери з правлячої коаліції на зборах досягнуть домовленості про політику, яка буде синхронізована з сусідніми державами, щоб єдиний підхід дав кращий результат.

В ЄС змінили правила щодо українських посвідчень водія для біженців

Еклонс підкреслив, що вже зараз встановлено суворий контроль на латвійсько-російському та латвійсько-білоруському кордонах, ретельно перевіряється кожна людина, яка бажає в'їхати до Латвії. 

З 24 лютого кількість громадян Росії, яким видано посвідку на проживання - мінімальна.

Посвідки на проживання, згідно з директивою ЄС, видаються лише окремим групам осіб як виняток - наприклад, у разі шлюбу, об'єднання сімей або з гуманних міркувань. Також правоохоронні установи ретельно оцінюють тих, кому посвідки на проживання було видано у попередні роки.

З початку військової агресії Росії у Латвії було анульовано майже 1000 посвідок на проживання громадян Росії та Білорусі, зокрема 114 - на підставі висновків спецслужб. 

Як повідомлялося, урядові партії взяли на себе зобов'язання запровадити нові обмеження для громадян Росії та Білорусі, що закрити можливість продовження посвідок на проживання.

Парламентський секретар МЗС Занда Калніня-Лукашевича пояснила, що подружжя громадян Латвії, які є громадянами Росії або Білорусі, і проживають у Латвії, можуть бути включені до категорії винятків. Планується, що до них не застосовуватиметься заборона на продовження посвідки на проживання.

Заборона стосуватиметься, ймовірно, тих посвідок, які були видані на підставі вкладень у латвійську економіку, наприклад, при купівлі нерухомості.

Раніше посольство Латвії у Росії зупинило на невизначений термін видачу всіх віз для громадян Росії, з єдиним винятком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: