Іспанські міста намагаються побороти нашестя диких кабанів

Середа, 17 серпня 2022, 16:56

Влада низки іспанських міст намагається впоратися з проблемою диких кабанів, які звикли харчуватися на місцевих смітниках, але становлять небезпеку для людей.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Великі групи диких кабанів стали звичайним явищем у деяких іспанських містах, і влада каже, що у них немає іншого виходу, окрім як відловити та знищити їх, оскільки вони становлять небезпеку для людей, але занадто звикли харчуватися відходами зі сміттєвих баків, щоб знову жити в дикій природі.

Дикі кабани блукають або лежать у парках і на приміських вулицях, часто спричиняючи аварії на скутерах і велосипедах або дошкуляючи людям з пакетами для покупок.

Цього місяця дівчину доставили до лікарні з травмами після зустрічі з диким кабаном у приморському місті Кадакес на північний схід від Барселони.

Тільки Барселона повідомила про 1200 інцидентів за участю диких кабанів минулого року.

"Жоден ветеринар не любить вбивати тварин. Але ми повинні це зробити... Ми не можемо відпустити їх назад у дику природу, тому що вони втратили свої інстинкти", — сказав Карлес Конехеро, ветеринарний технік, відповідальний за програму боротьби з проблемою кабанів у Барселоні.

Хоча ця проблема не є новою для Іспанії, вона загострилася під час пандемії COVID-19, коли більше диких тварин наважилося проникнути в міські райони, які стали набагато тихішими через локдауни.

Крім запланованих відловів, план Барселони щодо боротьби з кабанами включає захист сміттєвих баків, штрафи для жителів, які годують тварин, і соціальні інформаційні кампанії.

Інститут дослідження мисливських ресурсів Іспанії оцінює, що наступного року популяція кабанів перевищить два мільйони.

Раніше мешканці Рима зняли на відео сім'ї диких кабанів, які гуляють вулицями міста, що знову викликало запеклі дебати з приводу зростання присутності тварин в італійських містах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.