Українці, які виїхали з окупованих територій через РФ до країн Балтії, зможуть повернутися додому безкоштовно 

П'ятниця, 19 серпня 2022, 15:01

Незабаром для українців, які виїхали з окупованих територій до країн Балтії, запрацює безкоштовний маршрут з Естонії, Латвії та Литви до Львова.

Про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Бородай в ефірі інформаційного телемарафону, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство УНІАН.

За його словами, наразі немає прямого безкоштовного маршруту для українців, які виїхали з окупованих територій через Росію у країни Балтії до України. З Литви українців безкоштовно до Львова перевозять волонтери, але з Естонії і Латвії не було такого маршруту.

"Тому ми домовились зараз, також завдяки міністерству закордонних справ, з урядами країн Балтії щодо запуску такого маршруту. Я думаю, що десь тиждень-півтора, і цей маршрут почне працювати", - сказав Бородай.

"Це буде безкоштовний маршрут з Таллінна через Ригу, через Вільнюс, через Жешув до Львова", - додав він.

Для того щоб українцям потрапити на цей безкоштовний рейс, потрібно звернутися на гарячу лінію міністерства реінтеграції за телефоном 15-48.

Також над інформуванням українців будуть працювати консульства в Естонії, Латвії, Литви.

Нагадаємо, у липні державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія повинна невідкладно зупинити так звану "фільтрацію" українського населення. Це сталося після заяви заступниці голови місії США при ОБСЄ Кортні Остріан про те, що США виявили щонайменше 18 фільтраційних таборів, через які проходять українці, яких депортують до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: