Новий глава МЗС Естонії здійснив свій перший візит в Україну

фото
Вівторок, 2 серпня 2022, 21:17

Новопризначений міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу у вівторок здійснив свій перший закордонний візит до України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

За словами Рейнсалу, він здійснив перший візит до України на посаді нового міністра закордонних справ, щоб висловити повагу до дій та витривалості українців.

"Україна через невиправдану і жорстоку війну, розв'язану Росією, захищає свою свободу та суверенітет протягом 160 днів, а також цінності, близькі до нас", – сказав глава МЗС Естонії.

 
Фото: Välisministeerium

У перший день свого візиту Рейнсалу відвідав Житомирську область – саме її Естонія допоможе відновлювати після завершення війни в Україні.

Там він передав дві пожежні машини та обладнання, які пожертвували рятувальники-добровольці з міста Рапламаа селу Бехи.

 
Фото: Välisministeerium

Загалом Естонія та її мешканці пожертвували близько 20 мільйонів євро на гуманітарну допомогу та близько 245 мільйонів євро на військову допомогу – це третина річного бюджету Естонії.

Крім того, в Естонії перебувають понад 48 тисяч українців, що становить майже 3,7% населення країни.

Нагадаємо, в середині липня президент Естонії Алар Каріс затвердив новий уряд прем'єр-міністра Каї Каллас.

Попередній кабінет міністрів працював із січня 2021 року. Його сформувала коаліція з двох найбільших партій в естонському парламенті - "Партії реформ" та "Центристської партії". Очолила уряд лідерка "реформістів" Кая Каллас.

На початку червня Каллас в односторонньому порядку вийшла з коаліції та виключила "центристських" міністрів з уряду. Приводом для такого рішення стали розбіжності між партнерами щодо державних видатків. 14 липня Каллас офіційно заявила про свою відставку та розпуск уряду — це був формальний крок для того, щоб лідер "реформістів" змогла сформувати новий кабінет, зберігши свою посаду.

Читайте також: Друзів багато, ворог один: як новий уряд Естонії буде підтримувати Україну та протистояти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.