В ЄС вважають, що Ердоган восени проведе дострокові вибори у Туреччині - ЗМІ

Неділя, 21 серпня 2022, 12:34

В Європейському союзі вважають, що президентські вибори в Туреччині, заплановані на середину червня 2023 року, можуть бути перенесені на осінь 2022 року.

Про це пише німецьке видання Welt з посиланням на джерела у Європейській службі зовнішніх справ та серед дипломатів ЄС, повідомляє "Європейська правда".

За даними видання, є деякі ознаки того, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган збирається провести вибори достроково, і їхня організація "може статися у відносно короткі терміни".

Важливою причиною призначення дострокових виборів може бути те, що хвора турецька економіка може відновитися в короткостроковій перспективі після доходів від туризму цього літа, і це може покращити настрої серед населення.

За даними турецького статистичного управління, лише з квітня по червень було отримано 8,7 мільярда доларів, що на 190% більше, ніж за той же період минулого року.

З іншого боку, високі ціни на енергоносії через несприятливий обмінний курс матимуть негативний вплив на споживачів і, таким чином, на виборців, особливо в зимові місяці.

За словами дипломатичних кіл, міжнародна діяльність Ердогана як посередника між Заходом і Росією, його погрози вторгнутися в північну Сирію та відправлення нового корабля для буріння газу в Середземному морі є ознаками того, що він хоче продемонструвати силу для покращення його позицій перед президентськими виборами.

Згідно з останніми опитуваннями, його партія AKP має 27,7% підтримки (зменшення на 14,9% з виборів 2018 року), а головна опозиційна партія CHP має 28,1%. Особисті результати опитувань для Ердогана як кандидата в президенти також погані, він явно відстає від трьох можливих кандидатів від CHP.

Кандидатура мера Анкари Мансура Яваша (CHP) видається особливо перспективною. Зараз він вважається найпопулярнішим політиком країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: