Португалія перехопила у своїх водах нафтовий танкер, який "підозріло пересувався"

фото
Неділя, 21 серпня 2022, 21:42

Військово-морські сили Португалії в неділю повідомили про перехоплення нафтового танкера під прапором Сирії, який заплив у їхню виключну економічну зону, через "підозріле пересування".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву португальських ВМС.

Центр морських операцій ВМС Португалії під час щоденного моніторингу протягом останніх днів зафіксував "підозріле пересування нафтового танкера, який маневрував у водах у межах португальської юрисдикції".

У суботу вранці до танкера вирушив португальський військовий корабель. Судно виявляло ознаки підготовки до завантаження й транспортування сирої нафти, зазначається в повідомленні.

 
Фото: ВМС Португалії

"Танкер заявив, що в його головному двигуні виявили несправність і він потребує кілька годин для ремонту, додавши, що чекає інструкцій від компанії порту призначення", – зазначили у ВМС Португалії.

На це танкер попередили, що він своїми діями порушує Конвенцію ООН з морського права, адже здійснює діяльність у межах виключної економічної зони іншої країни без дозволу. Через кілька годин танкер покинув зону.

Як повідомлялося, Росія, ймовірно, знайшла новий спосіб транспортувати свою нафту в умовах західних санкцій, використовуючи єгипетський нафтовий термінал Ель-Хамра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: