В Естонії обговорюють нашивку на сорочці президента з посланням "русскому военному кораблю"

фото
Понеділок, 22 серпня 2022, 19:08

В Естонії кілька днів триває дискусія щодо нашивки на сорочці президента країни Алара Каріса, в якій він плів маскувальні сітки для українських військовослужбовців – там міститься відоме послання "русскому военному кораблю".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Postimees.

Ще 18 серпня Каріс написав у Facebook про те, що разом зі співробітниками своєї канцелярії сплів маскувальні сітки для українських військових. У повідомленні президент Естонії зазначив, що під час плетіння на ньому була сорочка, яку він отримав у подарунок від президента Володимира Зеленського під час візиту до України.

Наступного дня економічний експерт Пеетер Коппель розмістив ту саму фотографію на своїй сторінці у Facebook із підписом: "Мені подобається наш президент!" На фото він виділив емблему на сорочці Каріса, де російською мовою написано: "Російський військовий корабель, йди на х*й!"

Під обома постами є прямо протилежні коментарі. Одні вважають, що президенту недоречно носити футболку з такою емблемою, інші переконані, що лідер Естонії може бути прикладом для наслідування.

Прес-секретар канцелярії президента Естонії Епп-Маре Кукемельк повідомила Postimees, що сорочка була подарована главі Естонії президентом України у Києві у квітні, коли президенти Естонії, Латвії, Литви та Польщі перебували із спільним візитом в Україну.

"Футболка несе послання підтримки захисників України, і, одягнувши її, глава держави висловив свою підтримку Україні", – додала Кукемельк, зазначивши, що цей жест був символічним.

Як повідомлялося, в грузинському Батумі за рішенням міського суду громадянку Росії оштрафували за агресивну поведінку у бюро перекладів через розміщений там плакат-копію марки "Укрпошти" з посланням для російського військового корабля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: