Суд в Естонії покарав чоловіка, який потоптався по українському прапору

Понеділок, 22 серпня 2022, 19:12

В Естонії Хар’юський повітовий суд засудив чоловіка, який розтоптав український прапор, до трьох місяців ув'язнення, які замінили виправними роботами.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

Хар'юський повітовий суд визнав винним 50-річного Александра Хяннінена в паплюженні державного прапора України.

Згідно з обвинуваченням, 16 серпня Хяннінен спаплюжив державний прапор України, наступивши на нього і витерши ноги. На думку суду, вина чоловіка повністю доведена, оскільки на відео, поданому як доказ, ясно видно і чутно, що Хяннінен розглядає прапор як символ України.

Чоловік також підтвердив, що відчуває задоволення, коли прапор "цих людей" знаходиться у нього під ногами.

У досудовому провадженні Хяннінен провину не визнав. За його словами, це був не прапор України, а довільний шмат тканини, що нагадує національний прапор.

На момент суду він змінив свою позицію, визнав себе винним і шкодував про вчинене.

Засуджений повинен виплатити загалом 490,50 євро як процесуальні витрати.

Суд призначив Хяннінену три місяці позбавлення волі, які були скорочені на третину відповідно до положень спрощеного діловодства, і оскільки злочин було скоєно під час випробувального терміну, то до нього додали невідбутий тюремний термін на рік та п'ять місяців, призначений попереднім рішенням. Об'єднане покарання у вигляді одного року та п'яти місяців тюремного ув'язнення замінили на 510 годин громадсько-корисних робіт, термін виконання яких - два роки.

Нагадаємо, в Естонії Харьюський повітовий суд визнав трьох чоловіків винними у підтримці агресії Росії проти України – вони займалися придбанням дронів для російської армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.