Президент Литви: Крим має стати місцем, де війна закінчиться

Вівторок, 23 серпня 2022, 17:10

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що Крим має стати місцем, де закінчиться російська війна проти України; півострів має повернутися під контроль України, якій він належить.

Про це він заявив під час виступу на другому саміті Кримської платформи, пише "Європейська правда".

За його словами, Росія використовує незаконно анексований Крим як плацдарм для вчинення  воєнних злочинів проти України, а активісти і кримські татари зазнають переслідування.

"Крим має перетворитися на те місце, де зупиниться ця війна, де зупиняться подальші атаки проти українського народу. Крим має повернутися до України, якій він належить, і всі ті, хто були ув’язнені під час окупації, мають бути звільнені", - сказав Науседа

За словами президента Литви, намагання замирити агресорів не призведе до успіхів.

"Вони мріють про відновлення російської імперії. Саме тому важливо посилити міжнародні санкції, а також політичну та економічну ізоляцію Росії. Необхідно підвищити нашу стійкість, а для цього потрібно позбавитися залежності від російських енергоресурсів", - заявив він.

Нагадаємо, президент Латвії Егілс Левітс закликав посилити підтримку України і виступив за посилення тиску на Росію шляхом запровадження нових санкцій і заборони на подорожі для росіян до Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: