Сербія поскаржилася на цензуру Twitter через блокування акаунтів деяких посольств

Вівторок, 23 серпня 2022, 17:33

Міністерство закордонних справ Сербії в понеділок заявило, що акаунти низки посольств у Twitter були заблоковані без пояснення причин – відомство назвало це актом цензури дипломатичних представництв демократичної держави.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву сербського МЗС.

Відомство уточнило, що 18 серпня були заблоковані акаунти посольств Сербії у Вірменії, Ірані, Індонезії, Нігерії, Зімбабве, Гані та Кувейті, а також генерального консульства в Чикаго.

"Хочемо підкреслити, що неприпустимо, щоб дипломатичні представництва демократичної держави, проти якої не ввели жодних санкцій, зазнавали подібної цензури, особливо якщо брати до уваги, що деякі з вищезазначених облікових записів були нещодавно створені та не були активними, а решта не містили жодного вмісту, який можна було б охарактеризувати як невідповідний", – наголошує МЗС Сербії.

Там додають, що Сербія є країною, стратегічним зобов’язанням якої є членство в Європейському Союзі, "і ми гармонізуємо наші політичні та демократичні стандарти, включаючи свободу ЗМІ, з найвищими європейськими стандартами".

"З цієї причини абсурдно, що низка наших дипломатичних і консульських представництв у соціальній мережі, яка вихваляється сприянням демократії та плюралізму думок, зазнала цензури", – додає сербське зовнішньополітичне відомство.

Відомство додало, що звернулося до компанії Twitter із проханням розблокувати акаунти дипломатичних і консульських представництв.

Раніше стало відомо, що соцмережа Twitter заблокувала облікові записи 12 членів Сербської прогресивної партії чинного президента Александара Вучича.

З правил соцмережі відомо, що блокувати назавжди або призупиняти можуть акаунти, які розсилають спам, виглядають фейковими або становлять безпекові ризики, а також якщо є підозри, що акаунт зламаний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.