У Канаді вкрали відоме фото Черчилля, де він без сигари

фото
Вівторок, 23 серпня 2022, 19:07

Із готелю Chateau Laurier у канадській столиці Оттаві було викрадено знамениту фотографію колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля авторства Юсуфа Карша і замінено на копію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CTV.

Як повідомили в готелі, там протягом вихідних помітили, що фотографія з Черчиллем була дещо перекошена. Після цього працівники виявили, що рамка, в якій було фото, не відповідала рамкам інших фотографій авторства Карша.

"Після подальшого розслідування і підтвердження з боку маєтку Юсуфа Карша було виявлено, що фотографію Вінстона Черчилля було замінено копією оригіналу", – повідомили в Chateau Laurier, додавши, що копію зняли з публічного простору.

 

Поліція Оттави підтвердила, що ще 20 серпня отримала повідомлення про можливе викрадення знаменитої фотографії британського політика і почала розслідування. Своєю чергою готель просить надати будь-яку корисну інформацію, яка допоможе повернути портрет.

Знамените фото Черчилля Карш зробив у грудні 1941 року після виголошення главою британського уряду промови у парламенті Канади. Світлина стала знаменитою через характерну позу Черчилля, а також відсутність звичної дня нього сигари – Карш висмикнув її в останню мить, що викликало обурення британця.

Юсуфа Карша вважають одним із найвидатніших портретних фотографів ХХ століття. Разом зі своєю дружиною Естреллітою чоловік майже два десятиліття жив у Chateau Laurier, де також керував власною студією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: