В Єврокомісії не виключили компромісного рішення щодо обмеження туристичних віз для росіян

Вівторок, 23 серпня 2022, 20:35

Литовський єврокомісар з питань довкілля, океанів та рибальства Віргініюс Синкявічюс не виключає, що державам Шенгенської зони вдасться домовитися про обмеження видачі віз громадянам Росії, але наголошує, що для ухвалення рішення необхідно знайти компромісний варіант ініціативи.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Немає нічого неможливого, але, звісно, ​​для цього потрібен час. Потрібне точне визначення, якою могла б бути ця компромісна угода, яку б ухвалили всі країни-члени, оскільки ясно, що ситуація неоднакова", – сказав єврокомісар після зустрічі у вівторок із президентом Гітанасом Науседою.

Синкявічюс також звернув увагу, що компромісне рішення має бути ухвалене на Європейській раді, оскільки, за його словами, позиція Європейської комісії не є наріжною.

"У Комісії в даному випадку дійсно дуже мало важелів, оскільки це прерогатива країн-членів і кожна країна-член дивиться індивідуально. (...) Тож у даному випадку позиція Комісії не є наріжною, про це мають домовитися керівники на Раді", – пояснив він.

Єврокомісар також підкреслив, що поки що конкретного формулювання та пропозицій, як має застосовуватися обмеження видачі туристичних віз, на сьогоднішній день немає.

Як повідомлялося, Литва розгляне пропозицію заборонити видачу віз росіянам на регіональному рівні, якщо Європейський Союз не погодиться на загальне рішення.

Естонія з 18 серпня припинила пропускати російських громадян з шенгенськими візами, які видала країна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: