В Албанії арештували двох росіян і українця, які хотіли пробратися на військовий завод

Середа, 24 серпня 2022, 20:43

Суд албанського міста Ельбасан у середу арештував двох громадян Росії та одного українця, яких минулого тижня затримали під час спроби пробратися на територію військового заводу Грамші.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на албанську службу Euronews.

Суддя Пайтіме Фетау вирішила, що представлені обвинуваченням докази є достатньо обґрунтованими для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Засідання відбувалося в закритому режимі.

Двом росіянам - 33-річній Свєтланє Тімофєєвой і 23-річному Міхаїлу Зоріну та українцю Федору Михайловичу інкримінують поширення секретної військової інформації та незаконне володіння зброєю.

Самі підсудні на суді заявляли, що вони є блогерами й займаються фотографуванням закинутих військових об’єктів.

Нагадаємо, 20 серпня в Албанії затримали громадян РФ та України, які намагалися проникнути на військовий завод у місті Грамші.

Як речові докази в них було вилучено транспортний засіб, на якому пересувалися зазначені громадяни, техніку для ноутбуків, дрони, мобільні пристрої та інші предмети, за якими буде проведено експертизу.

21 серпня Міністерство оборони Албанії повідомило про арешт чотирьох громадян Чехії, які вели фотозйомку на території колишнього військового заводу в місті Полічан на півдні країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: