Зеленський розраховує на лідерство Італії у контексті підготовки восьмого пакета санкцій проти РФ

Четвер, 25 серпня 2022, 17:42

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні пресслужби президента.

"За останні місяці між нашими державами вибудувалися відносини, які допомогли Україні вистояти в боротьбі за нашу незалежність. Італія стала однією з провідних держав, які підтримали Україну, наше суспільство, вимушено переміщених громадян", – сказав Зеленський.

Президент також висловив подяку Італії за фінансову та оборонну підтримку.

Він також відзначив лідерство Маріо Драґі в підтримці надання нашій країні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

"На площах найбільших і навіть маленьких міст Італії ми завжди бачили наші прапори поруч з італійськими на підтримку нашого суверенітету й нашого кандидатства", – зазначив Зеленський.

Він також наголосив на важливості лідерства Італії в контексті підготовки восьмого пакету санкцій щодо Росії. Зокрема, Зеленський зробив акцент на необхідності запровадження візових обмежень для російських громадян.

"Окремо – велика політична підтримка Італії як на полях Організації Об’єднаних Націй, так і на полях нашого другого саміту Кримської платформи. Я вдячний, що прем’єр-міністр знайшов час для особистої підтримки (саміту. – ред.)", – сказав він.

Як повідомлялося, до Києва прибув з несподіваним візитом міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.