Додаткова зброя для України здатна прискорити завершення війни – німецький політик

П'ятниця, 26 серпня 2022, 15:19

Голова Європейського комітету у Бундестазі, представник "Зелених" Антон Гофрайтер переконаний, що додаткові поставки зброї Україні здатні прискорити завершення війни.

Про це, як пише Європейська правда", він сказав в інтерв’ю n-tv.

Гофрайтер закликає Німеччину постачати Україні більше важкого озброєння зі складів Бундесверу. За його словами, можна було б змиритися"з тим, що Бундесвер передасть зброю, а Україні потрібна зброя "негайно".

"Для Бундесверу не буде катастрофою, якщо вони отримають заміну зброї наступного року", - сказав він.

Гофрайтер підкреслив, що прямі поставки в Україну є надзвичайно важливими: "Включаючи бронетранспортери та бойові танки".

На запитання, як довго може тривати війна, політик сказав: "Я твердо переконаний, що чим більше зброї ми доставимо, тим швидше закінчиться конфлікт, тому що тим вищими будуть витрати для Путіна та його режиму".

Нагадаємо, німецькі ЗМІ опублікували листа лівого крила соціал-демократів із закликом до Європи припинити постачання Україні важкого озброєння та підштовхнути її до перемовин з Росією для припинення гарячої фази війни.

Його підписантами є кілька членів Бундестагу, Європейського парламенту і федеральних земель, а також колишній прем’єр землі Бремен Карстен Зілінг та мер Дортмунда Томас Вестфаль.

Посол України у Німеччині Андрій Мельник гостро прокоментував позицію політиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: