У Португалії через страйк працівників аеропортів скасували десятки рейсів

П'ятниця, 26 серпня 2022, 19:46

Співробітники португальської компанії з обслуговування аеропортів Portway розпочали триденний страйк у п’ятницю в головних аеропортах Лісабона, Порту, Фару та Фуншала, що призвело до скасування близько 90 рейсів і призвело до додаткових збоїв у подорожах.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Близько 90% працівників Portway страйкують в аеропорту Лісабона, де вже скасовано 60 рейсів до та з португальської столиці, сказав Педро Фігейредо, речник Національної спілки працівників цивільної авіації (SINTAC).

Серед іншого профспілка вимагає покращення умов праці, підвищення заробітної плати та повністю оплачуваної відпустки. Обслуговуючі працівники допомагають авіакомпаніям з багажем, а також готують літаки до зльоту.

Страйк відбувається в один із найзавантаженіших вікендів у році, коли багато відпочивальників повертаються з літніх канікул.

За даними оператора аеропортів Португалії ANA, в аеропорту Порту скасовано близько 30 рейсів.

Хоча в аеропорту Фару, який обслуговує залежний від туризму регіон Алгарве, і в Фуншалі на острові Мадейра ще не було скасувань рейсів, за словами Фігейредо, були затримки рейсів приблизно на годину.

Компанія Portway, що належить французькій Vinci Group, заявила, що страйк був безвідповідальним, оскільки він поставив під загрозу відновлення сектора та національної економіки в період інтенсивної діяльності в авіації та туризмі. Представники Portway не були доступні для коментарів щодо наслідків страйку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: