Пілотів Air France відсторонили через бійку в кабіні невдовзі після зльоту літака

Понеділок, 29 серпня 2022, 11:50

Двоє пілотів Air France були відсторонені після бійки в кабіні на рейсі Женева-Париж у червні.

Про це повідомив представник Air France у неділю, передає "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Політ продовжився та літак вдало приземлився, і суперечка не вплинула на решту польоту, сказав чиновник, підкресливши важливість безпеки для авіакомпанії.

Швейцарська La Tribune повідомила, що пілот і другий пілот посварилися незабаром після зльоту і схопили один одного за коміри після того, як один вдарив іншого.

Інцидент потребував втручання бортпровідника, і один член екіпажу провів політ у кабіні з пілотами.

Новини про бійку з’явилися після того, як минулого тижня французьке агентство повітряних розслідувань BEA опублікувало звіт, у якому говориться, що деяким пілотам Air France бракує суворості у дотриманні процедур під час інцидентів з безпекою.

Звіт був зосереджений на витоку палива на рейсі Air France з Браззавіля в Республіці Конго до Парижа в грудні 2020 року, коли пілоти змінили маршрут, але не вимкнули живлення двигуна та не приземлилися якнайшвидше, як того вимагає процедура витоку. Літак благополучно приземлився в Чаді, але звіт BEA попередив, що двигун міг загорітися.

У ньому згадуються три подібні випадки між 2017 і 2022 роками, і сказано, що деякі пілоти діяли на основі власного аналізу ситуації, а не протоколів безпеки.

Air France заявила, що у відповідь проводить перевірку безпеки. Перевізник зобов’язався дотримуватися рекомендацій BEA.

Авіакомпанія зазначила, що виконує тисячі рейсів щодня, а у звіті згадується лише чотири подібні інциденти з безпекою.

Профспілки пілотів Air France наполягають на тому, що безпека є першорядною для всіх пілотів, і захищають дії пілотів під час надзвичайних ситуацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: