У Португалії глава МОЗ подала у відставку після непопулярного рішення закрити деякі медслужби

Вівторок, 30 серпня 2022, 12:28

Міністерка охорони здоров'я Португалії Марта Темідо подала у відставку після широкої критики її рішення тимчасово закрити служби невідкладної акушерської допомоги, що призвело до ризикованого переведення вагітних жінок між лікарнями.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Міністерство охорони здоров'я заявило, що Темідо вирішила піти у відставку, оскільки "усвідомила, що у неї більше немає умов залишатися на посаді".

В окремій заяві прем’єр-міністр Антоніу Кошта заявив, що прийняв її відставку та подякував Темідо за роботу, яка включала організацію успішної кампанії вакцинації проти COVID-19.

Уряд прийняв рішення закрити невідкладну акушерську допомогу, особливо у вихідні, оскільки в кількох лікарнях не вистачало лікарів під час літніх канікул.

Опозиційні партії та муніципалітети критикували міністра через те, що вагітним жінкам іноді доводиться ризиковано їздити до далеких лікарень.

Відставка Темідо відбулася через кілька годин після того, як з'явилися повідомлення про те, що вагітна жінка померла в суботу після зупинки серця під час транспортування швидкою допомогою з головної лікарні Лісабона Санта-Марія, де не було вакантних місць у неонатологічній службі, до іншої лікарні в столиці.

Темідо стала міністром охорони здоров’я в жовтні 2018 року, а минулого року була одним із найпопулярніших членів уряду завдяки успіху кампанії вакцинації.

Але нещодавно її зірка згасла через кадрові та інші проблеми в багатьох державних лікарнях і після того, як тисячі лікарів представили так звану відмову від відповідальності, посилаючись на погані умови праці та надзвичайну втому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: