Суд скасував обвинувальний вирок колишньому віцеканцлеру Австрії у корупційній справі

Вівторок, 30 серпня 2022, 14:16

Суд у Відні скасував обвинувальний вирок колишньому віцеканцлеру Австрії Гайнцу-Крістіану Штрахе у корупційній справі, в якій раніше йому присудили 15 місяців ув'язнення умовно.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє dpa.

У 2021 році Штрахе засудили до 15 місяців умовно за сприяння у змінах до законодавства в інтересах власника приватної лікарні у Відні Вальтера Грубмюллера, який приятелював з віцеканцлером та у 2016-2017 роках зробив пожертви його крайній правій "Партії свободи". Обидва тоді не визнали своєї провини.  

Проте Вищий регіональний суд Відня дійшов висновку, що суд під час розгляду недостатньо врахував повідомлення з чату, що мали виправдальне значення для Штрахе.  

Минулого місяця Штрахе виправдали у ще одній справі - за звинуваченнями в тому, що він забезпечив для бізнесмена Зігфріда Штігліца посаду в наглядовій раді Asfinag, державної компанії, яка керує системою автомобільних доріг Австрії, в обмін на пожертвування організації, близькій до "Партії свободи".

Нагадаємо, Штрахе був центральною фігурою у падінні австрійського уряду, який тоді складався з консервативної партії тодішнього канцлера Себастьяна Курца та Партії свободи.

У травні 2019 року з’явилося відео, на якому Штрахе, тодішній лідер "Партії свободи", пропонує послуги ймовірному російському інвестору. Запис спонукав канцлера Себастьяна Курца розпустити уряд. Штрахе, який заперечував будь-які правопорушення, пізніше був виключений з "Партії свободи".

Читайте також: Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих в уряді Австрії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: