Глава МВС Сербії наїхав на колегу, яка розкритикувала Лаврова

Середа, 31 серпня 2022, 21:07

Міністр внутрішніх справ Сербії Александар Вулін у середу розкритикував свою колегу, міністерку енергетики Зорану Михайлович, яка заявила, що твердження глави МЗС Росії Сєрґєя Лаврова ускладнюють становище Белграда.

Про це повідомляє "Європейська правда".

В інтерв'ю агенції Beta Михайлович згадала твердження Лаврова про те, що неприєднання Сербії до санкцій проти ЄС означає підтримку нею повномасштабного вторгнення в Україну, і назвала їх недружніми й такими, що ще більше ускладнюють позицію Сербії.

"У нинішніх геополітичних умовах усі хочуть, щоб Сербія була на їхньому боці, але Сербія ні на чиєму боці", – заявила Михайлович, яка в уряді також обіймає посаду заступника прем’єр-міністра.

"Росія захищає свої інтереси, а я захищаю інтереси Сербії. Вони вважають, шо Сербія може бути полігоном для різних конфронтацій, а я думаю, що не може", – додала міністерка.

У відповідь глава сербського МВС Александар Вулін заявив, що "брехня про главу МЗС Росії все повторюється і повторюється".

"Сєрґєй Лавров – друг Сербії, але цей гріх йому не прощають деякі міністри, чи, як сьогодні модного говорити, міністерки", – цитує Вуліна сайт міністерства внутрішніх справ Сербії.

На його думку, у словах Лаврова нема нічого, що б ображало Сербію, тоді як "друзі міністерки (на Заході) вимагають, щоб Сербія визнала так зване Косово, відмовилася від Республіки Сербської чи визнала геноцид у Сребрениці".

"Але гнів міністерки спрямований лише на друзів Сербії", – заявив Вулін.

Як повідомлялося, Україна розраховує на більш чітку позицію Сербії як кандидата на членство в ЄС щодо засудження російської агресії та приєднання до санкцій Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: