Прем'єр Вірменії: події в Нагірному Карабаху викликають питання до російських "миротворців"

Четвер, 4 серпня 2022, 10:59

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ситуація навколо Нагірного Карабаху викликає низку питань у вірменської громадськості до російського військового контингенту в регіоні.

Про це Пашинян сказав на засіданні уряду 4 серпня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на News.am.

 "Низка подій, які відбуваються в ці дні і були до цього, ставлять питання системного характеру. Я неодноразово говорив, що присутність і діяльність російських "миротворчих сил" в Нагірному Карабаху є ключовим фактором у забезпеченні безпеки вірмен Арцаху, і ми високо цінуємо зусилля Російської Федерації щодо забезпечення стабільності та миру в нашому регіоні.

Держдепартамент США відреагував на загострення у Нагірному Карабаху

Низка подій, які відбулися в Нагірному Карабаху з листопада 2020 року, включно з подіями останніх днів, викликали у вірменської громадськості питання щодо змісту та характеру "миротворчої операції" в Нагірному Карабаху", - сказав Пашинян.

Він наголосив, що вкрай необхідним стає коригування деталей "миротворчої операції" в Нагірному Карабаху.

"І необхідність була від початку. Але цьому перешкоджав Азербайджан, відмовляючись підписувати мандат миротворчого контингенту, тоді як Вірменія підписала. Очікуємо, що підписаний у двосторонньому форматі цей мандат діятиме у повному форматі", - сказав Нікол Пашинян.

ЄС закликав до негайного припинення бойових дій у Нагірному Карабаху

Він сказав, що для повної реалізації "миротворчого мандату" достатньо підписів Єревана та Москви. Він запропонував вжити заходів для міжнародного затвердження цього мандату або наділити "миротворців" "ширшим міжнародним мандатом".

Міністерство оборони Азербайджану в середу ввечері підтвердило наступальну операцію в районі Нагірного Карабаху, в результаті якої війська змогли зайняти кілька висот.

За даними "міністерства оборони" невизнаної Нагірно-Карабаської республіки, азербайджанські підрозділи "застосували ударні безпілотники, внаслідок чого смертельно поранено одного військовослужбовця". 

Євросоюз закликав до негайного припинення бойових дій у Нагірному Карабаху та повернення сторін до переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: