На півночі Італії близько 100 мешканців і туристів евакуювали через підтоплення і зсуви

Субота, 6 серпня 2022, 11:59

На півночі Італії у долині Фасса, що у гірському регіоні Валле-д'Аоста біля кордону з Австрією, превентивно евакуювали близько сотні людей через спричинені негодою зсуви і підтоплення.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ANSA.

Рясні зливи спричинили різке підвищення рівня води у гірських потоках та затоплення доріг, провокуючи також зсуви. 

 
ANSA

Перші проблеми почалися після потужної грози ввечері у четвер. Кілька популярних туристичних місць, муніципалітетів Ойяс та Біоназ, відрізані через розмиті дороги, ще два селища регіону відрізані через зсуви на єдиній дорозі, що веде туди. Зона одного зі зсувів простягається на 100 метрів. 

 
ANSA

Фахівці служби цивільного захисту, дорожної служби та геологи, дослідивши ситуацію, вирішили завчасно евакуювати людей із зони ризику.

Залишити свої домівки довелося близько сотні місцевих мешканців і туристів, особливо у районі Віго ді Фасса. Їх розмістили на ніч у приміщенні центру цивільного захисту і спортзалі.

 
ANSA

Як повідомлялося, ще з червня окремі райони Італії запровадили заходи економії води через посуху, а температурні показники перших 7 місяців року дозволяють припускати, що 2022 рік стане для країни найспекотнішим в історії спостережень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.