Парламент Молдови і апарат президента підключать до центрального опалення для економії газу

Понеділок, 12 вересня 2022, 11:33

У Молдові 12 державних установ, включно з будівлею парламенту, підключаються до центрального опалення з метою економії газу. 

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

На підприємстві Termoelectrica зараз завершують перепідключення та підписують договори з держустановами, включаючи парламент, апарат президента, Центральну виборчу комісію, міністерство праці та соціального захисту та інші.

Глава МЗС Молдови: обстріл Росією цивільної інфраструктури - воєнний злочин

До таких заходів органи країни вдалися задля забезпечення енергетичної безпеки держави, скорочуючи споживання природного газу в країні та збільшуючи використання альтернативних енергоресурсів.

У Termoelectrica зазначили, що у будівлях цих держустанов є все теплотехнічне обладнання, необхідне для опалення через центральну систему теплопостачання.

"Будівлі забезпечені сучасними та автоматизованими індивідуальними пунктами подачі опалення з дистанційним керуванням та можливістю автоматичного регулювання температури, включаючи температуру повітря в приміщенні. Це забезпечує високий рівень енергоефективності", - заявили в компанії.

2 серпня міністр інфраструктури Молдови заявив, що, незалежно від постачання "Газпрому", влада вживе заходів, щоб скоротити споживання газу на 15%.

МЗС привітало рішення влади Молдови заборонити польоти до Росії

Як планує влада, установи, підприємства та домашні господарства зможуть добровільно економити газ.

Міністерство інфраструктури також виставило на громадське обговорення рішення щодо заходів, які пропонує уряд на випадок припинення постачання газу взимку. 

Зокрема, при скороченні чи повному припиненні постачання школярів та студентів переведуть на онлайн-навчання. З 23:00 відключатимуть вуличне освітлення. Температуру центрального опалення зменшать на 10%.

Як повідомлялося, Молдова хоче купувати газ в Азербайджану та Румунії, щоб не залежати від РФ.

З 1 вересня у Молдові на телебаченні й радіо запустили рекламу із закликом економити енергію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: