Глава МЗС Естонії після виявлення поховання в Ізюмі закликав ЄС поквапитися з восьмим пакетом санкцій 

П'ятниця, 16 вересня 2022, 12:43

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу відреагував на виявлене у звільненому українському Ізюмі масове поховання.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

"Напередодні ввечері ми отримали ще одну жахливу новину про воєнні злочини Росії - у звільненому від росіян Ізюмі в Харківській області було виявлено масове поховання", - сказав Рейнсалу.

"Ізюм – місто розміром з Пярну, з населенням 45 000 осіб. На даний момент на місці поховання виявлено понад 400 тіл, серед яких велика кількість мирних мешканців", – додав міністр.

За його словами, Росія порушила всі принципи та угоди міжнародного права і несе відповідальність за виплати репарацій. "А ми несемо моральну відповідальність за притягнення до відповідальності військових злочинців. Від цього залежить довіра до світового порядку, що ґрунтується на правилах", - сказав Рейнсалу.

"Водночас ціна агресії має бути якомога вищою для Росії. Ми продовжуватимемо працювати з країнами-однодумцями, щоб якнайшвидше прийняти восьмий пакет санкцій", - підсумував міністр.

Президент Естонії Алар Каріс назвав доказом воєнних злочинів Росії виявлення масового поховання у звільненому від окупантів Ізюмі.

15 вересня начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що у звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

Президент Володимир Зеленський розповідав, що росіяни під час окупації Ізюму й Балаклії в Харківській області поводилися подібним чином, як у Київській області: катували жителів, руйнували дитячі садки й школи, іншу інфраструктуру.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: