Орбан назвав "нудним жартом" заклик Європарламенту покарати Угорщину за порушення цінностей ЄС

П'ятниця, 16 вересня 2022, 13:42

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив у п'ятницю, що заклик Європейського парламенту урізати фінансування Угорщини через відступ від демократії є "нудним жартом".

Про це Орбан сказав після зустрічі з президентом Сербії Александаром Вучичем, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Що стосується рішення Європарламенту, ми думаємо, що це з галузі жартів. Там ми не сміємося тому, що це нудний жарт", - сказав Орбан.

"Вони (євродепутати. - Ред.) роблять це, щоб розважитись. Ми не звертаємо на це уваги", - додав угорський прем’єр.

Переважна більшість депутатів Європарламенту засудила спроби уряду Віктора Орбана підірвати засади демократії в Угорщині.

Європейська комісія, як очікується, у неділю порекомендує призупинити виділення мільярдів євро Будапешту із загального бюджету ЄС на 2021–2027 роки через корупційні проблеми в Угорщині.

Це буде перший такий крок ЄС у рамках її нових фінансових санкцій під назвою "гроші за демократію", узгоджених два роки тому саме у відповідь на ситуацію з верховенством права в Угорщині, а також в Польщі.

В останні тижні на Будапешт чинили тиск з метою укласти угоду з Брюсселем та розблокувати фінансування угорської економіки.

Читайте детальніше на цю тему: Угорщина – більше не демократія. Але чи матиме це наслідки для Орбана?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.